Esküvő görögországban

Egy esküvő Görögországban maga az álom, mi pedig örülünk annak, ha a barátaink mondják ki a boldogító igent. Andra és István is így tett, esküvőt szerveztek Görögországban, de a megszokottól eltérően nem nagy ceremóniát tartottak, hanem egy meghitt ünnepséget legközelebbi barátaik körében. 2017 őszén esküdött a pár Görögországban, a Kükládok szigetcsoport legnagyobb, Égei tengeren fekvő szigetén, Naxoson. A szigetről úgy tartják, ha az ember egyszer itt jár, többet nem akar hazamenni. Az ifjú pár is beleszeretettek a helybe és ezzel együtt Görögországba is. Amikor 2018 májusában felkértek, hogy készítsük egy esküvő utáni kreatív videót, nem volt kérdés, hogy a forgatás helyszínéül újra Görögországot, pontosabban Athént célozzuk meg.

Vőlegény és menyasszony görög esküvőn

Esküvő Görögországban nemcsak a filmekben van

Egyszerű, ám romantikus esküvőt álmodott meg magának Andra és István. Ők nemcsak az életben, de a munkában is társak: mindketten fotósok. Stresszmentesen szerették volna eltölteni életük legkülönlegesebb napját csupán pár ember társaságában, így a görög Naxos szigetén tartott szertartásuk valóban meghittre sikeredett. Alig tízen voltak jelen ezen a színes és vidám esküvőn, amihez foghatót sokszor csak a romantikus filmekben látunk. Pedig némi szervezéssel és kreativitással bármikor megvalósítható egy esküvő Görögországban, hogy egy kedves kis görög szigeten fogadjunk örök hűséget életünk szerelmének. Azt tanácsoljuk, hogy ha hivatalosan, más országban is elismert görög esküvőt terveztek, mindig nézzetek utána a törvényeknek és pontos szabályozásoknak; ugyanez érvényes akkor is, ha más külföldi országban szeretnétek egybekelni, hiszen ahány hely, annyiféle bürokratikus szabály is létezik. Manapság már könnyen informálódhattok az adott ország törvényeiről, sőt, vannak kifejezetten olyan esküvőszervező cégek is, akik vállalják, hogy helyettetek mindent elintéznek, hogy nektek csak élvezni kelljen a nagy napot.

Esküvői gyűrűk a homokban, Naxos szigetén

De miért pont görögországi esküvő?

A legtöbb pár esküvője után néhány héten utazik csak nászútra. Ilyenkor általában már hónapokkal előre lefoglalják a repülőjegyeket, a szállást és sokan közülük a mediterrán hangulatú Görögországot válasszák mézesheteik helyszínéül. A párok többségének eszébe se jut, hogy milyen szép is lenne, ha az esküvőt valóban a nászút követné. De rögvest!
Görögország tenger menti esküvők tekintetében igen népszerű hely, hiszen olyan életre szóló élményt ad, melyet soha nem felejtettek el. Mezítlábas esküvő Görögországban, a homokban vagy éppen egy trendi hagyomány követése, mikor a jegyespár megmártózik – természetesen ruhástól – a kéklő tengerben? Ez itt nem álom, hanem maga a valóság. Ráadásul az esküvőtöket azonnal követheti a nászút is, ha már itt jártok…

Láttad a Mamma Mia filmet? Neked is elállt a szavad a szikla tetején levő kápolnától, ahol a film főszereplői kimondták a boldogító igent? Ez az Agios Ioannissto Kastri kápolna, mely Glossa városától nem messze van, közel a tengerparthoz, de egy a tengerből kiemelkedő hatalmas szikla tetején áll. Ide 200 lépcső vezet fel. Miután napvilágot látott a film, szinte triplájára ugrott az itt tartott esküvők száma. Mert ez hely nemcsak a forgatás idejére nyitotta meg kapuit, hanem a világ bármely pontjáról érkező jegypárok előtt nyitva áll.

Aftershooting Athénban

Magáról az esküvőről nem készült videó, csupán néhány fotó, ezért Andra és István úgy döntött, visszatérnek Görögországba egy kis utóforgatásra, hogy örök emlékké tegyék, hogy itt jártak. Athént választották úti célul, aminek mi kifejezetten örültünk, hiszen remek forgatási lehetőségeket rejtett magában a görög főváros. A kéklő tenger, a napsütés, a jellegzetes görög, fehérre meszelt házak, a virágba borult erkélyek, ablakok, valamint a sziklafalak csodálatos hátteret biztosítottak a fiatal házasok kisfilmjéhez. Andra ugyanazt az egyszerű és szép fehér ruhát viselte, mint esküvőjén, míg István stílusosan mályvaszínű rövidnadrágban és teniszcipőben látható az kreatív utófilmezés képkockáin.

Athén pedig egyszerűen csodálatos hely esküvőhöz, utófilmezéshez vagy csak néhány szerelemben eltöltött naphoz. Ez a világ legrégibb városaként számon tartott hely, ami telis-tele van műemlékekkel, múzeumokkal és utánozhatatlan mediterrán hangulatot áraszt. Ha ilyen stílusú esküvőt terveztek és az sem tántoríthat el tőle, hogy nem lesz jelen több száz személy, a görög fővárost csak ajánlani tudjuk.

Athéni háztető görög zászlóval