Több mint

0

ESEMÉNY

0

ÉV TAPASZTALAT

0

VÁROS

Az esküvői filmezés

Az esküvői filmezés egyik legnagyobb kihívása, a minőségi kép és hang mellett, az élmények és pillanatok autentikus visszaadása. Ebből a megfontolásból és a közös víziója alapozva indítottuk útjára 2013-ban a “Story Films” márkát, kollegámmal közösen.

Esküvői filmezés és a mi történetünk

Fura lehet elsőre, de gyermekként egyszer sem fordult meg a fejünkben az esküvői filmezés fogalma, vagy az, hogy utazni fogunk azért, hogy emberek életének fontos mozzanatait örökítsük meg, egy olyan nap emlékeit melyen egy új család alapjait helyezik el. Ennek ellenére, a filmkészítés bizonyos elemei mindig is vonzottak minket és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy most olyasmi képezi mindennapi munkánk ami mindig is érdeklődéssel töltött el.

Gyermekkortól fogva rajongtam a dokumentumfilmekért, különösképp a David Attenborough által készített természetfilmekért vagy a National Geographic illetve a Discovery Channel ismeretterjesztő anyagjaiért. Valószínűleg ezek “felelősek” azért is, hogy érdeklődéssel töltött el az egyes képkockák felvételének módja vagy az ehhez szükséges technikai háttér. A középiskolai tanulmányokat követően, közgazdaságtant tanultam mely szak iránti motivációt egy vállalkozói versenyben elért sikernek tudom be.

Mivel a filmkészítés igazából csapatmunka és ez különösen igaz, ha esküvői filmezés a cél, egyetlen operatőrnek nehezére esik huzamos időn át megannyi részletre egyedül összpontosítani, így keresni kezdtem egy olyan személyt aki hasonló nézeteket vall, így ismertem meg kollégám. 2013-ban pedig útjára indítottuk márkánk.

Videografi filmare nunta Story Films - Gyarmati Tamas si Kalmar Gyula

Gyarmati Tamás | Kalmár Gyula

Esküvői filmezés: hivatás és jókedv egyben

Általában aki az esküvői filmezés hivatását választja az szerencsésnek könyvelheti el magát. És bár valóban nem egyszerű teljes felelősséget vállalni saját magunkkal szembe, illetve az általunk nyújtott szolgáltatásért, egy mosoly vagy egy szívből jövő “köszönöm” mindenféle jutalomnál többet jelent. Azt visszanézni egy pár tekintetéből, hogy “valóban a megfelelő esküvői filmest választottuk” mindennel felér.

Ezt kiegészítve, kiváltságos érzés az, hogy az esküvői nap gyönyörét az ünneplő családdal és barátokkal együtt élhettük meg számtalan hazai vagy külföldi helyszínek környezetében oly sokszor és tanúi lehettük megannyi jó hangulatú és élménydús estének.

Story Films: nem csak videó

Alapértelmezett a minőségi esküvői filmezés esetében, a diszkrét, nem “tolakodó” stílusban történő filmezés és eseményen való jelenlét, az olyan munkamenet mely nem a technikai hátteret, hanem a meglátást és tapasztalatot helyezi előtértbe. Nem szeretünk mérhető mennyiségekben meghatározást adni filmjeinknek, számunkra fontosabb a pillanatnyi, illetve az 1, 5 vagy 10 év elteltével nyújtott visszaemlékezés kellemes érzése egy olyan esemény kapcsán mely egyedi alkalom minden ember életében. Nincs attól nagyobb elismerés, mint amikor egy korábbi vőlegény felhív és azt mondja: “Van egy kis problémánk a felvétellel…. nem tudom leállítani a feleségem, hogy újra és újra nézze… ”

Az esküvői cinematográfián túl, fontos megemlítenünk, hogy hasznos ötletekkel és észrevételekkel tudunk segíteni a tervezés és szervezés folyamatában azért, hogy az eseményen ne az aggódás vagy a stressz domináljon, hanem a pozitív érzelmek és az örömkönnyek. Nem vagyunk eseményszervezők, viszont esküvői filmes szakmánkból adódóan gazdag tapasztalattal rendelkezünk, így nyitottak vagyunk bármikor a kommunikációra, szóval kérdezhetsz minket bátran és bizalommal hisz a sikeres esküvő közös cél.