Kérdések és válaszok

1. MI AZ ESKÜVŐI KISFILM ÉS MIÉRT JÁTSZIK ENNYIRE FONTOS SZEREPET AZ ÁLTALATOK NYÚJTOTT SZOLGÁLTATÁSBAN?

Az esküvői kisfilm az esküvői filmkészítés egyik legfontosabb eleme (másnéven “highlights” vagy “best moments”). Egy párperces videó, amely hűen adja vissza az esemény stílusát, hangulatát, és kiemeli a nap legfontosabb pillanatait. Ez az anyag már önmagában is megállja helyét és sokszor nagyobb sikere van, mint a teljes esküvői filmnek.

Amennyiben pár mintát szeretnél nézni, esküvői filmes portfoliónkban tekinthesz meg pár videót.

2. MILYEN MINŐSÉGBEN VAGY FELBONTÁSBAN KÉSZÜLNEK AZ ESKÜVŐI FILMEK?

Jelen pillanatban két lehetőség áll rendelkezésre a választható felbontások terén:

  • Esküvői filmkészítés fullHD, az-az 1920 x 1080 képpontos felbontásban. Ezt a felbontást használjak legtöbbször az online médiumok vagy a digitális adathordozók. Kiváló képminőséget biztosít (a legtöbb TV csatorna jelenleg is standard minőségben (720 x 576 px) vagy HD minőségben (1280 x720 px) sugároz). Tehát ez a felbontás a leggyakoribb és legelfogadottabb minőségi megoldás jelenleg.
  • Esküvői filmkészítés 4K-ban, az-az UHD vagy Ultra High Definition, 3840 x 2160 pixeles felbontásban. Magasabb felbontás, mint a full HD és jobb képminőséget biztosít (hozzávetőlegesen négyszer részletesebb a kép, mint a full HD felbontás esetében)

3. MILYEN FELSZERELÉSSEL DOLGOZTOK?

Mi azzal a filozófiával értünk egyet, hogy bármilyen felszerelés csak annyira jó, amennyire a felhasználója is. Éppen ezért a mi weboldalunkon nem fogsz tucatszámra olyan fotókat látni, amelyeken a technikai arzenálunk darabjaival pózolunk, bár biztosan nem nézne ki rosszul. Az a meggyőződés vezérel minket, hogy a mi szolgáltatásunkban a stílusunk és kreativitásunk jelentik a hozzáadott értéket.

Ennek ellenére azok számára, akiket foglalkoztatnak a technikai részletek elárulhatjuk, hogy DSLR és mirrorless típusú kamerákkal filmezünk és olyan kiegészítőket használunk melyek egy gyors és dinamikus munkamenetet tesznek lehetővé úgy a földön, mint a levegőben.

4. MIÉRT NINCS FOTÓS SZOLGÁLTATÁSOTOK?
Tudatosan döntöttük az esküvői filmkészítés mellett, így csak videó készítéssel foglalkozunk, mert úgy gondoljuk, hogy igazán kimagasló teljesítményt csak szakosodással lehet elérni. Sok olyan szolgáltató van, aki csomagokat, “különleges, fotó-videó egyben” szolgáltatásokat kínál. Mi azért választottuk ezt a különutas megoldást, mert a tapasztalat szerint a fotó-videó csomagok és a kizárólagos partnerségek minőségromláshoz és kompromisszumokhoz vezetnek. Ez nem jelenti azt, hogy nem tudunk neked profi fotósokat ajánlani. Több magyarországi vagy külföldi fotóssal működtünk már együtt, ha igényled, szívesen segítünk megtalálni a neked megfelelőt.

5. MIKORTÓL ÉS MENNYI IDEIG VAGYTOK JELEN AZ ESKÜVŐN?
Az előkészületek kezdetétől (smink, otthoni készülődés) a buli végéig melletted vagyunk (legkésőbb hajnali kettő-háromig), ha éjszakai esküvőről van szó, a nappali esküvők esetében pedig a mulatság végéig (kb. éjfélig).

6. MILYEN HOSSZÚ LESZ AZ ESKÜVŐI FILM?

A teljes film hosszúságát nagyban meghatározza maga a rendezvény, de általában egy mozifilm időtartamával lehet számolni (50-80 perc), hogy ne vontatott, hanem izgalmas és látványos anyag jöjjön létre.

Továbbá rendelkezésre áll egy rövidebb formátum, mely akár 20-30 percben foglalja össze az esküvői filmet és mely stílusában lényegesen eltér a fentebb említett lehetőségtől.

A felvett nyersanyag tekintetében természetesen nincs felső határ. Ha az utómunka elvégzése után a fent említett terjedelmektől lényegesen hosszabbra vágysz, valószínűleg nem a mi cégünk a legjobb választás.

7. MILYEN STÍLUSÚ A FILMEZÉS?

Az esküvői filmkészítés egyik kulcseleme esetünkben a diszkréció. Törekszünk arra, hogy a lehető legkisebb figyelmet hívjuk fel magunkra filmezés közben, így nagy valószínűséggel lesznek spontán és igazi érzelmeket kifejező momentumok az esküvői filmeben.  Ezzel egyidejűleg, kisméretű kamerákat és erre a célra optimalizált kiegészítőket használunk melyek vizuálisan a filmiparban megszokott képminőséget segítenek reprodukálni.

Az utómunka során a legfontosabb, legizgalmasabb mozzanatokra fektetjük a hangsulyt, viszont nem lesz olyan érzésed, hogy bármi is hiányozna az esküvői filmből, a végeredmény minden esetben egy élvezhető és örömteli pillanatokat felelevenítő, szakszerűen összevágott esküvői film, nem csupán egy eseményt dokumentáló videó.

8. KI VÁLASZTJA KI A HÁTTÉRZENÉT AZ ÖSSZEFOGLALÓ KISFILMHEZ?
Ha van saját elképzelésed arról, hogy milyen háttérzenét szeretnél, természetesen nyitottak vagyunk, bár általában a párok megbíznak bennünk és a mi feladatunk a választás.

9. HÁNY HELYRE ÉS TERÍTÉKRE LESZ SZÜKSÉGETEK AZ ÉTTEREMBEN?
A kiválasztott ajánlat függvényében annyi terítéket kérünk, ahány személy fog dolgozni az esküvőtökön, és az is fontos, hogy elég hely maradjon a felszereléseinknek.

10. MILYEN FORMÁTUMBAN ÉS MILYEN ADATHORDOZÓN KAPOM MEG AZ ANYAGOKAT?
Az elkészült esküvői filmet USB pendriveon adjuk át, személyre szabott masszív fából készült dobozban. A filmet továbbá, rövid és hosszú formályában is, elérhetővé tesszük online is, egy online lejátszó és egy kód segítségével, korlátlan ideig.

11. MÁS HELYSÉGEKBEN VAGY ORSZÁGOKBAN IS VÁLLALJÁTOK A FILMEZÉST?
Igen. Szolgáltatásunk nem kötődik cégünk székhelyéhez és egy új hely mindig új kihívás is egyben. Részletek és további információk kapcsán kérünk használd a kapcsolati oldalon található adatlapot.