Regényesen szép a fehércsurgói Károlyi-kastély

A legfőbb boldogságot az igazi társ megtalálása jelenti. Krisztina és Gergely találkozásáról maximálisan elmondható, hogy ők valóban egymásnak lettek teremtve. Mindketten siketek így teljesen át tudják érezni egymás hasonló helyzetű élményeit, küzdelmeit, sikerélményeit, kudarcait. Gyermekkoruk óta ismerik egymást, ám sokáig külön utakon jártak, majd egy ponton újra egymásra találtak és szerelembe estek.
Hihetetlen inspiráló és megható az ő történetük, igazi egységes családot alkotnak 2-2 örökbefogadott kisfiúkkal és kislányukkal, akik hallássérültek. Náluk szeretetből, törődésből és boldogságból aztán tényleg nincs hiány.

Már a történetük is igazi tündérmeseszerű, esküvőjük helyszínéül pedig ehhez tökéletesen passzoló környezetet választottak. A fehércsurgói Károlyi-kastély késő klasszicista stílusú és az 1800-as évek közepén épült, annak a Heinrich Kochnak a tervei alapján, aki a pesti Károlyi-palota átépítését is végezte. A művezetéssel kapcsolatos tervezésben részt vett Ybl Miklós is, mint a Károlyi család építésze.

A kastély Fehérvárcsurgón található, Fejér megye északnyugati részén, a Móri-víz és a Gaja-patak mellett, a Balaton közelségében. Ez valóban meseszép vidék, aminek igazi gyöngyszeme a 6000 m² – es Károlyi- kastély. Távol a nyüzsgő, zajos várostól, mégis elérhető közelségben várja a házasulandókat és kikapcsolódni vágyókat ez a regényesen szép hely, ami egy 50 hektáros ősfás park területén fekszik.
Fehérvárcsurgón a Károlyi-birtok története meglehetősen régre nyúlik vissza és az évszázadok során többször is gazdát cserélt: először a Hochburgok jelentek meg itt 1690-ben, mint Csurgó birtokosai, őket a Berényi és a Perényi család követte. 1834-ben Perényi Imre báró elzálogosította a csurgói birtokot Károlyi György grófnak, majd 1853-ban az vásárlás során végleg a Károlyiak kezébe került. A II. világháborút követően a kastélyt a birtokkal együtt államosították.

DJ. Bárány Attila szolgáltatta a zenét

A vendégek nagy része siket vagy halláskárosult volt, így sok esetben csak jelbeszéddel kommunikáltak egymással. A ceremónia is jeltolmáccsal volt fordítva, a szertartást követően pedig a vendégek – mivel a dübörgő tapsot nem hallhatták – a siketek tapsával köszöntötték az ifjú párt.

Az esküvőn Bárány Attila, a hazai és nemzetközi zenei élet elismert lemezlovasa keverte a zenét és bár sokan csak a basszus ütemes dübörgését hallhatták, igazán sokat táncoltak a vendégek, sőt, meglepetésképp közösen nevelt gyermekeink is készültek egy táncbemutatóval. Nekünk pedig a naplemente remek lehetőségeket tartogatott különleges pillanatok megörökítésére.