• Esküvői cinematográfus
137

Események

5

Évek

20

Városok

Story Films: esküvői cinematográfus csapat

Az esküvői cinematográfus, az-az az esküvői filmes egyik legnagyobb kihívása, a minőségi kép és hang mellett, hogy tudjon visszaadni egy történetet autentikusan úgy, hogy a nap érzelmi töltete is átjöjjön közben. Ebből a megfontolásból és közös vizióra alapozva indítottuk útjára 2013-ban  a “Story Films” márkát, kollegámmal közösen.

A mi történetünk mint cinematográfusok

Fura lehet eslőre, de gyermekként egyszer sem fordult meg a fejünkben, hogy filmesek, esküvői cinematografusok leszünk és, hogy utazni fogunk azért, hogy emberek életének fontos mozzanatait örökitsük meg, egy olyan nap emlékeit melyen egy új család alakul. Ennek ellenére, a filmkészítés bizonyos elemei mindig is vonzottak minket és szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy most olyasmi képezi midennapi munkánk ami mindig is érdeklődéssel töltött el.

Gyermekkortól fogva rajongtam a dokumentumfilmekért, különösképp a David Attenborough által készitett természetfilmekért vagy a National Geographic illetve a Discovery Channel ismeretterjesztő anyagjaiért. Valószinüleg ezek “felelősek” azért is, hogy a földrajzi ismeretek, országok vagy különböző régiók városai mindig is lekötöttek. A középiskolai tanulmányokat követően, közgazdaságtant tanultam mely szak iránti motivációt egy vállalkozói versenyben elért sikernek tudom be.

Mivel a filmkészítés igazából csapatmunka (függetlenül attól, hogy esküvői filmekről beszelélünk vagy sem), egyetlen személynek nehezére esik huzamos időn át rengeteg aspektusra egyedül öszpontositani, így keresni kezdtem egy olyan személyt aki hasonló nézeteket vall, így ismertem meg kollégám. 2013-ban pedig utjára inditottuk márkánk.

Esküvői cinematográfus csapat - Story Films

Gyarmati Tamás | Kalmár Gyula

Cinematográfia: hivatás és jókedv egyben

Általába aki esküvői cinematográfus az szerencsésnek könyvelheti el magát. És bár valóban nem egyszerű teljes felelősséget vállalni saját magunkkal szemben ill az általunk nyújtott szolgáltatásért, egy mosoly vagy egy szívből jövő “köszönöm” mindenféle jutalomnál többet jelent. Azt visszanézni egy pár tekintetkéből, hogy “valóban a megfelelő filmest választottuk esküvőnkre” mindennel felér úgy, ahogy azt is látni amikor a pár elégedetten büszkélkedik az esküvői fimmel.

Ezt kiegészítve,  kiváltságos érzés az, hogy az esküvői nap gyönyörét az ünneplő családdal és barátokkal együtt élhettük meg hazai vagy külföldi helyszínek környezetében oly sokszor és tanúi lehetükk kiváló buliknak, latin, retró vagy könnyűzenei ritmusokra.

Story Films: nem csak videó

Alapértelmezett az esküvői cinematográfus esetében, a diszkrét, nem “tolakodó” stílusban történő filmezés és jelenlét az eseményen, az olyan munkamenet mely nem a felszerelést hanem a meglátást és tapasztalatot helyezi előtértbe. Nem szeretünk mérhető mennyiségekben meghatározást adni filmjeinknek, számunkra fontosabb a pillanatnyi, illetve az 5, 10 vagy 15 év elteltével nyújtott visszaemlékezés kellemes érzése egy olyan esemény kapcsán mely egyedi alkalom minden ember életében. Nincs attól nagyobb elismerés mint amikor egy korábbi vőlegény felhív és azt mondja: “Van egy kis problémánk a felvétellel…. nem tudom leállitani a feleségem, hogy újra és újra nézze… ”

Az esküvői cinematográfián túl, fontos megemlítenünk, hogy hasznos ötletekkel és észrevételekkel tudunk segíteni a tervezés és szervezés folyamatában azért, hogy az eseményen ne az aggódás vagy a stressz domináljon, hanem a pozitív érzelmek és az örömkönnyek. Nem vagyunk eseményszervezők, viszont gazdag tapasztalattal rendelkezünk és az esetek többségében mindig az esküvő elsőként lefoglalt szolgáltatói között vagyunk, így nyitottak vagyunk bármikor a kommunikacióra, szóval kérdezhetsz minket bátran és bizalommal.

Instagram

divider
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.