Eljegyzés Máltán - Valletta

Eljegyzés Máltán | Jennifer és Pierre save the date kisfilmje

Eljegyzés Máltán majd save the date kisfilm

Málta kiváló eljegyzési helyszín lehet tipikusan mediterrán és egzotikus jellegével, de a szigetország ahol három kultúra találkozik, tökéletes helyszín az eljegyzést követő save the date kisfilmnek is.

Gondoltatok már arra, hogy esküvőtök előtt egy úgynevezett save the date videóval lepjétek meg szeretteiteket? Ha még nem, akkor Jennifer és Pierre kisfilmje után lehet, hogy ti is kedvet kaptok arra, hogy ne szokványos módon tudassátok családtagjaitokkal és barátaitokkal: hamarosan egybekeltek és már megvan a Nagy Nap időpontja is. A save the date vagyis a dátumfoglaló, mint sok más külföldről jött szokásunk, ünnepünk ez is a tengerentúlról érkezett hozzánk és bár még kevésbé ismert nálunk, mégis változatos ötleteket rejt magában, aminek csak a képzeletetek tud határt szabni. A save the date lényege, hogy ez egy teljesen rendhagyó meghívó, amiben szabadjára engedhetitek fantáziátokat és megvalósíthatjátok közösen mindazt, amiről eddig csak álmodtatok. Pierre Jennifert Máltán jegyezte el, majd amikor kitűzték 2018 júniusára esküvőjüket dátumfoglaló videójuk forgatására kértek fel minket. Ha már az eljegyzés Máltán volt, nem is akárhová utaztunk ezek után, hanem e meseszép szigetre, ami a Földközi-tenger szívében fekszik. A szerelmesek amellett, hogy imádnak közösen utazni és új kultúrákat felfedezni, azért a legjobban mégis szülőhelyükhöz ragaszkodnak, mert ők nemcsak Máltán élik hétköznapjaikat, de itt is születtek, így adta magát az eljegyzés Máltán és a save the date kisfilm helyszíneire is bőven akadt ötlet.

Eljegyzés Máltán majd save the date kisfilm

Egy apró sziget, ami számtalan csodát rejt magában

Bár Málta egy pici sziget semmiképp sem mondható unalmasnak; számtalan templom, erőd, kikötő és lagúna várt minket forgatási helyszínül, így tényleg csak válogatnunk kellett a szemet gyönyörködtető helyekből.
A videó egyes jeleneteit a vízről filmeztük, egy kompról, amikor is a festői szépségű, északra fekvő Sliemából (ami Málta legmodernebb és legdivatosabb üdülőhelye) Valletta felé tartottunk. A máltai szigetcsoport három lakott (Málta, Gozo és Comino) és két lakatlan (Szent Pál és Manoel) szigetének fővárosa Valletta. Az a különös csillag alakú erődítmény, ami többször is feltűnik a videón, az a tengerparti Fort Szt.Elmo, amit egy korábbi őrtorony helyére építettek. Érdekességként elmondható, hogy itt forgatták az Oscar-díjas Gladiátor című film néhány jelenetét is. Ma ez a gyönyörű palota a máltai miniszterelnök rezidenciája és a főváros egyik legtöbbet fényképezett látványossága is. A tőle mindössze pár száz méterre található Felső Barakka kertek a mintegy 50 méteres várfal tetejéről nyújtanak lenyűgöző kilátást a kikötőre.

Jennifer és Pierre 2018 júniusában kel egybe a neoklasszicista stílusú Bighi Villában, ahonnan remek panoráma nyílik Málta legfontosabb, legkiterjedtebb infrastruktúrájával rendelkező tengeri kikötőjére, – amely egyben a Mediterrán szigetvilágnak is az egyik legnagyobb kikötője –  a Grand Harbourra, vagy ahogyan még sokan ismerik: a Nagy Kikötőre.

Máltai őrtorony